Grijanje

CIMG5310Izvodimo sve vrste instalacija grijanja
Neizostavni dio svakog objekta je grijanje, isto se može izvesti na razne načine te smo tu da vam sa našim iskustvom u izvođenju predložimo optimalno rješenje prema vašim željama i mogućnostima.
Izvodimo sve vrste grijanja i po pitanju distribucije topline (radijatorsko grijanje, podno, zidno, stropno, ventilokonvektori) i po pitanju izvora energije (plinsko, uljno, električno, kruto gorivo, dizalice topline).

Preporučamo nisko temperaturne površinske sisteme grijanja, što nije uvjet, a prednosti su velike kao npr.:
U stanovima s uobičajenim sustavima grijanja očekuju se viši gubici zbog slijedećih utjecaja:

–  temperature zraka u prostorijama su u često više od 20 °C
– najviše temperature se pojavljuju ispod  stropa
–  kod statičkih ogrjevnih površina javljaju se visoki gubici u prijenosu, a posebno ako su ogrjevne površine ugrađene u niše ako se radijatori postavljaju ispod prozora javljaju se visoki gubici zbog provjetravanja

Kod uobičajenih sustava grijanja se ogrjevnom vodom najprije zagrijava radijator, a tek zatim zrak u prostoriji. Radijatori se doduše vrlo brzo zCIMG5315agriju, no potrebno je dosta vremena da zidovi postanu topliji. Sve dok se zidovi ne zagriju, osjećaj udobnosti je znatno ograničen.
Kod površinskog sustava zidnog i podnog grijanja se preko registara smještenih u zidnim i podnim površinama izravno se zagrijava žbuka. Čak i kod znatno sniženih temperatura u prostoriji potrajat će svega 5 – 10 minuta dok se zidne površine ne zagriju. Tako površinski sustavi i u starim objektima odn. kod debelih kamenih zidova i sl. mogu u vrlo kratkom vremenu stvoriti prijatnu klimu u prostoriji.

Prilikom ugradnje ovakvih sustava koristimo opremu i materijale poznatih europskih proizvođača opreme za centralno grijanje. Kod planiranja i izvođenja sustava, vrlo bitan je odabir ogrjevnih tijela odgovarajuće snage.

Potrebnu snagu za zagrijavanje određene prostorije svatko može procijeniti, ali  kako bi trošili racionalno sa našim timom i iskustvom nudimo vam uz vrlo prihvatljive cijene izradu proračuna toplinskih gubitaka  i distribucije ogrjevnog  medija.